2012. augusztus 16. 16:36 - kamionsofőr

Részeg, azaz tönkrementem

Amidőn egy buliban volt Kamionsofőr, vodkanarancsot ivott. Minden korty után fintorgott.
- Túl erős - mormogta magában
Lelki szemei előtt felrémlettek emlékek az alkohollal való találkozásáról.
Tizenöt évesen kezdte az ivást. Az apjától lopott egy-két deciliternyi pálinkát és azt itta a barátaival. Részeg ugyan nem lett, íze se tetszett neki. Ezt kétszer csinálta.
Szilveszterkor egy idősebb barátja öntött neki másfél deci pálinkát. Kamionsofőr megitta a húzóra az egészet. A barátja azt jósolta, hogy ettől tíz perc múlva vége lesz. Fél óra is elmúlt, de részeg se volt és baja se.
A tizenhatodik születésnapja után két hétig úgy kelt, hogy felébredés után ivott egy korty pálinkát. Filmekből vette az ötletet, ahol a világból kiábrándult ember alkoholista lett.
Először talán sörtől csiccsentett be. De lehet, hogy a társaság, a vízipipa és a kevés sör keveréke miatt ordibálta a világba: "Szeretlek."
Először nagyon részeg külföldön volt. Barátaival vittek vodkát és pálinkát. Nem sokat ittak, mert volt valami vita a barátok között - természetesen nő ügyben -, ami miatt Kamionsofőr alkoholba fojtotta a bánatát. Mint a Dunába vető öngyilkos leány. A jó házipálinkát úgy itta, mint a vizet. Két-három decilitert ihatott meg egyszerre. Nagyon részeg lett, következő nap pedig nagyon másnapos. De még így se ismerte Kamionsofőr az alkoholtól való hányást.
E nyáron már jobban ismerkedett az alkohollal. Ősz elején új tapasztalatokat szerzett. Barátaival vodkát ivott - keverőital hiányában - tisztán. Ahogy meghúzta az üveget először érzett hányingert az alkoholtól.
Ősz közepén Kritya tizenhetedik születésnapjára volt hivatalos Kamionsofőr. Inni akart. Beijesztette magát, hogy jönni fognak sokan, aki mellett nem lesz elég alkohol. Tizenhat évesen ész nélkül itta a rumot, tequilát, whiskyt, vodkát. Keverte magában. Egy óra alatt taccsra ütötte magát. Először hányt életében alkohol miatt. Ezután három órát ült az asztal mellett, fejét lehajtva. Olyan események nem jutottak el az agyáig, mint például, hogy belehánytak a konnektorba, ami miatt elment az áram, meg betörtek egy ablakot. De három óra után józanul állt fel az asztal mellől.
Volt pár reménykeltő részegsége Kamionsofőrnek, de tizenhat évesen szilveszterkor fordulópont következett be. Éjdídnél volt a buli. Kamionsofőrnek nem esett jól az alkohol, pedig ivott, de nem rúgott be tőle. Titkos eszenciájához nyúlt, a házipálinkájához. Úgy tartotta ez az egyetlen ital, amit képes inni, és nem árt neki. Ivott belőle, de ki is hányta. A pálinkás korszaka ezzel véget ért.
Határváltozás történt: Kamionsofőr az erősebb alkoholszázaléktól már hányt, de az alkoholmennyiség is nőtt, amitől berúgott.
Így eshetett meg olyan, hogy elment buliba, ahol kötelezték, hogy pálinkát igyon welcomedrink-nek. Nem bírta lehúzni, kólával keverte, de úgy se volt jobb. Mikor többet húzott le, egyből ki is hányta.
Ha egy erősebb piából (akár ha túl erősre lett keverve) sokat húz le, gyomra felfordul, és egyből ki hányja, vagy amikor próbál sokat inni, hogy részeg legyen, de egy korty után úgy elfogja a hányinger, hogy nem bírja legyőzni - állapította meg Kamionsofőr.
Így állt Kamionsofőr a buliban tizenkilenc évesen. Voltak a háta mögött részegségek hányással, részegségek másnapossággal, vagy mindkettővel, de estek meg józanságok hányással is. És az a pár részegség hányás és másnaposság nélkül.
Bezzeg tizenhat évesen.
Részeg akarok lenni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szarvanapalacsintaban.blog.hu/api/trackback/id/tr244716027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása