2012. augusztus 10. 14:12 - kamionsofőr

Jézus ács volt, avagy a jó példakép hatása

Ez a történet teljes mértékben Kritya barátomról szól. Egy buliban sok Jägermeister után esett meg egy jelenet, melyet Kritya is csak mások elmesélése alapján ismert meg.
A történet egy infantilis gyerekkel kezdődött, Tulokkal. A húsz éves gyereknek volt pár szövege ("miért utálsz babi?" stb.), és tulajdonsága, amivel belopta magát Kritya szívébe. A Jägermeister vedelése közben meg is sajnálta, és kiadta a jelszót: "Tuloknak nőt kell szerezni!"
A táncoló parketten lévő női felhozatalból kiválasztott egy lányt, aki egyedül táncolt. Oda lopakodott mögé Kritya, táncolt vele pár percet, közben okosan irányította lépéseit, hogy a megfelelő pillanatban a lányt Tulok ölébe lökhesse.
Megcsinálta a projectet, ezért bement a konyhába, hogy megjutalmazza magát egy feles jägerrel.
Mikor visszament a táncolók közé, meglepve látta, hogy Tulok nő nélkül van. Megint odament az előző lányhoz, és most már erőszakosabban jutatta oda védencéhez.
Újra egy jägerrel köszönte meg a sikert, bár harmadszor is el kellett ezt játszania. Ekkor tudta meg, hogy ismeri a lányt, mivel Kritya osztálytársának volt csaja.
Ezután Krityával egy szép dolog történt: képszakadás. Legközelebbi emléke az, hogy reggel egy ágyban ébredt fel. Nem is tudta mi történt vele.
De elmesélték neki.
Az este nagy részét a konyhában töltötte, leült egy székre, és a Tuloknak kinézett lányt erőszakosan az ölébe ültette. Minden féle badarságról ordibált Kritya, de csak egyet őrzött meg az utókor:
- Tudod, Jézus ács volt, és én is ács-állványozó akarok lenni!
Ezután a lányt úgy kellett kitépni a karmai közül.
Ő Kritya. Példaképe Jézus, az ács. Saját kezeivel alakítja a fát is és az emberiséget is, kétkezi munkás, amilyen Kritya akar lenni. De ő nem példakép, hanem Krisztus tanítványa, ki mindenki segít és jót akar. Egy polgármester.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szarvanapalacsintaban.blog.hu/api/trackback/id/tr554705463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása